Siirry pääsisältöön

Läpi harmaan kiven




Mitä enemmän haluat saavuttaa asettamasi tavoitteen, sitä suurempaa itsekuria sinun on itseltäsi vaadittava. Sanat: "kyllä" ja "ei" ovat tärkeimmät työkalusi. Epäselvää aluetta tulee olla mahdollisimman vähän. Kuten sanottu, yrittäminen ei johda mihinkään, on tehtävä tai jätettävä tekemättä.

Kun määrätietoisuutesi on kohdallaan, katsot maailmaa päämääräsi viitekehyksestä: "Onko tästä hyötyä vai haittaa tavoitteeseeni?" Karsit kylmästi kaiken epäolennaisen pois. Sinulla ei ole aikaa turhuuksille, suoritat missiota, muut asiat saavat luvan väistää.

Sinun torjuntasi vastaan muiden pyynnöt. Sinun pyyntösi vastaan muiden torjunta. Kyllä vastaan ei, tästä on loppujen lopuksi kysymys.

Jos Howard Schultz olisi luovuttanut 242:n pankkiirin ei:n takia, Starbucksia ei olisi olemassa. Jos J.K Rowling olisi lopettanut kirjoittamisen vuodesta toiseen jatkuvien kustantajien hylkäysten vuoksi ,"Harry Potter"-sarja olisi jäänyt kirjoittamatta. Jos Walt Disney olisi uskonut 302:nen asiantuntijan lausuntoa, että Disneyland ei ole toimiva konsepti, no, arvaat varmasti loput.

Listaa kuuluisuuksien kohtaamista vaikeuksista voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. 

Huipulle pääseminen ei ole helppoa, matka on kyllästetty esteillä ja kaikella mahdollisella ryönällä. Se on testi. Kuuletko "ei":n korvissasi: "ei vielä", osaatko olla tarpeeksi vankkumaton torjuaksesi kaiken sinua hidastava?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muistin lyhyt oppimäärä

”Opiskelu ilman ajattelua on hyödytöntä. Ajattelu ilman opiskelua on vaarallista.” -Kungfutse Muisti on jokaisen opiskelijan tärkein työkalu, silti muistin itsensä harjoittaminen tuntuu jäävän monelta. Onko unohtaminen syy (haha) vai se, ettei koulussa opeteta muistitekniikoita? Vaikka kaikkea ei missään tapauksessa ole tarpeen muistaa, voisi silti olla ihan kiva, että opiskeltu asia säilyisi mielessä edes hieman pidemmälle kuin tentistä selviytymisen läpi. Kurssi ohi? Hyvä, aika unohtaa! Mielestäni kaikesta tiedosta 90% on turhaa ja 10% olennaista. Tätä samaa teoriaa pohjustaa monta tutkimusta* 90% datasta rakentaa verkon olennaiselle tiedolle, ja kun relevantti pääasia on omaksuttu verkko tipahtaa pois. Kovin helposti myös tärkein asia katoaa mielestä, jolloin käteen jää: ei mitään. Tärkeiden tiedonjyvästen nopeampi omaksuminen ja pitkäaikaisempi säilyttäminen on mahdollista oppia. Kuinka nämä kyvyt hankitaan,  aion tässä kirjoituksessani kertoa. Ensiksi t

Armeijavuoteni (Auk 1)

Muut tekstit: P-Kausi                          Auk II                                 Loppusota                       Ekstra: Auk I                             Johtajakausi                        Hampurilaispalaute            Organisaatiokulttuuri Aliupseerikurssin ensimmäiseltä osuudelta löytyy eniten huonoja muistoja koko palvelusajalta. A-tah, ruk-valinnat ja aukin kokeet ovat huonojen muistojen palkintojakkaroilla. Aukissa* luulin, että ruk-valinnat** tehtäisiin aliupseerikurssin kokeiden perusteella ja siksi kulutin vapaa-aikani suurimmaksi osin niihin päntäten. Tärkein tekijä kuitenkin oli apukouluttajien antamat arvosanat johtamissuorituksista, jotka omalta osaltani sujuivat melko kehnosti. Tämä johtui siitä, että en oikein osannut sulattaa intin toimintaperiaatteita. En ymmärtänyt, miksi henkilöitä jotka  huutivat ja meuhkasivat tulisi arvostaa ja totella kuuliaisesti. Vaikka aukin kokeista saamani pisteet ylittivät huomattavasti suurimman osan rukkiin pääss

Armeija vuoteni (P-kausi)

Muut tekstit: P-Kausi                          Auk II                                 Loppusota                       Ekstra: Auk I                             Johtajakausi                        Hampurilaispalaute            Organisaatiokulttuuri Aion kirjoittaa pidemmän sarjan kertomuksia asepalveluksestani. Käytän lähteenä oikeaa päväkirjaani ja viimeinen julkaisuni (Vihreä kulttuuri) on kirjoitettu esseeksi eräälle sosiaalipsykologian kurssille. Teksti tulee sisältämään hieman intti-terminologiaa, joten avaan  vaikeaselkoiset slangisanat käyttämällä "*"-merkkejä.  Huomioksi vielä: t iedot joista kirjoitan eivät ole salatuksi luokiteltuja, vaan vain ja ainoastaan mielipiteitäni ja muistelmiani palveluksestani. Puhuttelu kuntoon: https://play.google.com/store/apps/details?id=haitech.sotilasmerkit Ennen palvelukseen astumistani käsitykseni intistä oli Hollywoodin sotaelokuvien muovaama. Hiki virtaa kun sotilaat juoksevat esterataa aseet kädessä joukk