Siirry pääsisältöön

Valitettavaa valinnasta

Eihän tätä voi muulla kuin huumorilla ottaa vastaan. Niin paljon on tullut aikaa ja resursseja hukattua, että jos tilannetta tarkastelee hymyilemättä alkaa väistämättä oksettaa. Puhumattakaan siitä kuinka monelle olen Aalto-vaihtoa hehkuttanut. Nyt sitten pitäisi sammuttaa hehku ja maksaa sähkölasku; on aika kertoa, että kyseinen tulevaisuudenkuva on romahtanut kasaan.

Hervanta hakee omansa takaisin.

Kertauksen vuoksi selostan vielä mistä kaikki alkoi ja mihin se sitten päättyi (vai päättyikö?*) Päätin viime lukuvuoden aikana tehdä peliliikkeen ja vaihtaa Aaltoon opiskelemaan meritekniikkaa. Kesken kandi-prosessin mielenkiintoni tietotekniikkaa kohtaan kasvoi (johtuen, että tutkielmani käsitteli erästä mobiilisoftaa). Uusi ajatus heräsi. Päätin rakentaa varasuunnitelman, että jos jostain syystä en tulisi valituksi maisterivaiheeseen voisin siirtyä Aaltoon lukemaan tietotekniikkaa. Siispä hain yhteishaun kautta paikkaa.

Koe sujui hyvin ja ylitin pisterajan (22p; 17p). Mutta hip hei, myös maisterihakuni meni läpi! Tosin yhdellä ehdolla: minun olisi toimitettava kanditodistus Aaltoon 31.7 mennessä. Kilpajuoksu aikaa vastaan alkoi, mutta kompastuin matkalla, enkä tehnyt  ”Lasse Virén-comebäkkiä”...


Onneksi olin kuitenkin hakenut tietotekniikan koulutusohjelmaan! Jatkoni Aallossa olisi siis turvattu.

No ei sentään.

Ehdollinen maisteripaikka oli tukkinut hakuni tietotekniikkaan. ”Olet vastaanottanut toisen opiskelupaikan, hakusi on peruttu.”, ilmoitti opintopolku-portaali. Maisterivalintani eväsi mahdollisuuteni vaihtaa tietotekniikan puolelle.  Kiva homma, tämän siitä saa kun pelaa varman päälle!

En luovuttanut, vaan aloin soittelemaan ympäriinsä. Kyselin, josko maisteripaikkani voisi perua ja mitä tilanteessani olisi tehtävissä. Aallon hakijapalvelut eivät osanneet auttaa, eikä osannut opetushallituskaan. Joka puolelta sateli epäymmärrystä ja kommentteja, kuten: ”Katsotaan, tälläista tilannetta ei ole ollut ennen.”, ”Asia selvinnee kun varapaikkoja sijoitellaan.”, ”Et voi vastaanottaa kuin yhden paikan” jne.

Joudun suurella todennäköisyydellä palaamaan TTY:lle. Tämä jos mikä aiheuttaa frustraatiota. Vaivaa on tullut nähtyä suhteellisen paljon, mutta siltikään panokseni ei ole riittänyt. Järjestelmä: 1, Juho: 0.


*Yritän vielä viimeistä oljenkortta ensi maanantaina ja käyn juttelemassa dekaanille. Taistelu ei ole vielä täysin ohi. Inhimillisessä kontaktissa voin saada aikaan sympatiaa, joka kylmässä koneistossa hukkuu useiden välikäsien email-purgatorioon. Huomioiden, että olen jo muuttanut AYY:n asuntoon Leppävaaraan ja henkisesti identifioitunut Aallon opiskelijaksi, olisi todella kurjaa jos tilanteeni raukeaisi epäedullisesti. Tuntuisi miltein samalta kuin joku nykäisisi haavan auki, jossa tikit ovat jo lähes sulattaneet ihon yhteen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muistin lyhyt oppimäärä

”Opiskelu ilman ajattelua on hyödytöntä. Ajattelu ilman opiskelua on vaarallista.” -Kungfutse Muisti on jokaisen opiskelijan tärkein työkalu, silti muistin itsensä harjoittaminen tuntuu jäävän monelta. Onko unohtaminen syy (haha) vai se, ettei koulussa opeteta muistitekniikoita? Vaikka kaikkea ei missään tapauksessa ole tarpeen muistaa, voisi silti olla ihan kiva, että opiskeltu asia säilyisi mielessä edes hieman pidemmälle kuin tentistä selviytymisen läpi. Kurssi ohi? Hyvä, aika unohtaa! Mielestäni kaikesta tiedosta 90% on turhaa ja 10% olennaista. Tätä samaa teoriaa pohjustaa monta tutkimusta* 90% datasta rakentaa verkon olennaiselle tiedolle, ja kun relevantti pääasia on omaksuttu verkko tipahtaa pois. Kovin helposti myös tärkein asia katoaa mielestä, jolloin käteen jää: ei mitään. Tärkeiden tiedonjyvästen nopeampi omaksuminen ja pitkäaikaisempi säilyttäminen on mahdollista oppia. Kuinka nämä kyvyt hankitaan,  aion tässä kirjoituksessani kertoa. Ensiksi t

Armeijavuoteni (Auk 1)

Muut tekstit: P-Kausi                          Auk II                                 Loppusota                       Ekstra: Auk I                             Johtajakausi                        Hampurilaispalaute            Organisaatiokulttuuri Aliupseerikurssin ensimmäiseltä osuudelta löytyy eniten huonoja muistoja koko palvelusajalta. A-tah, ruk-valinnat ja aukin kokeet ovat huonojen muistojen palkintojakkaroilla. Aukissa* luulin, että ruk-valinnat** tehtäisiin aliupseerikurssin kokeiden perusteella ja siksi kulutin vapaa-aikani suurimmaksi osin niihin päntäten. Tärkein tekijä kuitenkin oli apukouluttajien antamat arvosanat johtamissuorituksista, jotka omalta osaltani sujuivat melko kehnosti. Tämä johtui siitä, että en oikein osannut sulattaa intin toimintaperiaatteita. En ymmärtänyt, miksi henkilöitä jotka  huutivat ja meuhkasivat tulisi arvostaa ja totella kuuliaisesti. Vaikka aukin kokeista saamani pisteet ylittivät huomattavasti suurimman osan rukkiin pääss

Armeija vuoteni (P-kausi)

Muut tekstit: P-Kausi                          Auk II                                 Loppusota                       Ekstra: Auk I                             Johtajakausi                        Hampurilaispalaute            Organisaatiokulttuuri Aion kirjoittaa pidemmän sarjan kertomuksia asepalveluksestani. Käytän lähteenä oikeaa päväkirjaani ja viimeinen julkaisuni (Vihreä kulttuuri) on kirjoitettu esseeksi eräälle sosiaalipsykologian kurssille. Teksti tulee sisältämään hieman intti-terminologiaa, joten avaan  vaikeaselkoiset slangisanat käyttämällä "*"-merkkejä.  Huomioksi vielä: t iedot joista kirjoitan eivät ole salatuksi luokiteltuja, vaan vain ja ainoastaan mielipiteitäni ja muistelmiani palveluksestani. Puhuttelu kuntoon: https://play.google.com/store/apps/details?id=haitech.sotilasmerkit Ennen palvelukseen astumistani käsitykseni intistä oli Hollywoodin sotaelokuvien muovaama. Hiki virtaa kun sotilaat juoksevat esterataa aseet kädessä joukk